Skip to main content

A.

Topluluk

amordavince.com'a hoş geldiniz!

Topluluk forumlarımıza hoş geldiniz; kendi topluluğunuzu etkin bir şekilde yönetmeniz, harika fikirler ve hizmetlerimiz için bize katılabilirsiniz.

Administrator
Yandex’in trafik yoğunluğu hizmeti, beni gerçekten etkiledi. Trafik yoğunluğunu nasıl ölçtüklerini öğrendiğimde ise hayli ilginç buldum. Şöyle ki, büyük filo şirketlerine ve bu programa katılmak isteyen GPS donanımlı araçlara sahip şirketlere ait araçların hız, coğrafi konum ve yön bilgileri, anlık olarak Yandex’e gönderiliyormuş. Yandex de bu verileri işleyip sitesinde trafik yoğunluğunu gösterecek şekilde yayınlıyor. Tabii ki araçların kime ait olduğu gibi gizlilik bilgileri paylaşılmıyormuş. Yani, "Yandex beni takip ediyor mu?" diye telaşlanmaya gerek yok gibi duruyor.
Bu hizmeti yeni keşfettiğim için performansı hakkında pek bir şey söyleyemiyorum ama mantık olarak gayet sağlam görünüyor. Eğer yeterli sayıda araçtan veri toplanıyorsa, çalışmaması için bir sebep yok gibi.
Alıntı
Junior Member
Bende trafikteyken yandex navigasyonu kullanıyorum renkler olsun uygulama aktiflik olsun konum bulma konusunda gerçekten alışkanlık yaptı bence başarılı ve kalan süre gerçekten tutuyor o dakikada o konumdasın.
Alıntı
1 Ziyaretçi